Tillåtelse…

Jag ger er härmed tillåtelse att kommentera här i bloggen!
Kommer snart spännande inlägg om bland annat broderimönster och tandproteser!
Förstår att ni längtar…

Falukorvs-inkompetens…

Har haft hemtjänst i ca sju år nu…
(Blev av med assistansen eftersom assistansbolaget inte hade skickat in ett läkarintyg som var av största betydelse för att få fortsatt assistans beviljad. Fick avslag med motiveringen "Det finns inget medicinskt understöd för att du ska innefattas under LSS, och du förlorar därför rätten till assistans!" Min läkare och jag fattade absolut inte hur det kunde ske… eftersom jag innefattats under LSS i över femton år och dessutom blivit betydligt sjukare än då jag blivit beviljad det tidigare! Fick inte förrän i höstas reda på att "det finns inget medicinskt understöd" var en omskrivning av "vi har inte fått något läkarintyg!" Har aldrig fått veta varför assistansbolaget - Björka Assistans i Skåne - inte skickade in intyget eller överklagan av beslutet, eftersom de tvärt slutade att svara i telefon, på sms eller mail!)…
…och har tre korta besök dagligen (jämfört med elva timmars assistans dagligen så kan jag väldigt lätt säga att det är minst sagt svårt att hålla mig vid liv!) då de bland annat ska tillaga mat som är lätt och snabb att fixa!
Har fått fixat jättefint i mitt kök för några veckor sedan!
Det tömdes totalt, skrubbades rent, och allting bars in till mig i sovrummet så jag kunde bestämma vad jag skulle ha kvar…och det blev verkligen en rejäl utrensning! Fick så oerhört fint i köket!
Hemtjänsten i Höörs kommun är som ett stort skämt!!!
De har absolut ingen kompetens och de enklaste saker som att ställa tillbaka flaskan med diskmedel på fatet det ska stå på är för svårt…de ställer det rakt fram mitt på vasken.
I början av varje besök så påminner jag personalen om att ställa tillbaks allting exakt där de tagit det och i slutet av besöket så ber jag dem kolla genom köket för att se så de inte missat något och att det är snyggt och avtorkat!
Igår på lunchbesöket så bad jag om att få tärnat och stekt en liten bit av en helt nyinköpt falukorv. Innan personalen gick så bad jag som vanligt att kolla så allting såg bra ut i köket.
Kvällsbesöket så hände samma sak… jag började med att be dem vara noggranna och avslutade med att be dem kolla köket en extra gång.
Två timmar efter sista hemtjänstbesöket så var jag tvungen att larma. Direkt när larmpersonalen kommit så fick jag frågan "är det meningen att det ska ligga en hel falukorv, utan ens en plastpåse, mitt på den vita arbetsbänken?"!
Han som hade fixat lunchen hade alltså tyckt det varit för jobbigt att lägga korven i en plastpåse och sedan lägga den i kylen… och både hans och kvällspersonalens åsikt om ett "städat kök" innefattas tydligen av att det ska ligga en stor falukorv mitt på bänken?!!!

Jag är så UPPGIVEN nu!
För det kvittar hur mycket jag försöker att hålla det i ordning i köket…
…för det är sånt här som händer i princip varje besök varje dag!!!
9 av 10 av personalen ÄR verkligen så inkompetenta!!!
I förrgår bad jag en att fylla min vattenflaska… varpå han går ut och ställer sig i vardagsrummet. Efter en väldigt lång stund så ropade jag på honom och frågade varför han gått och ställt sig i vardagsrummet… och fick bara svaret "jag vet inte"! Så jag fick informera honom om att man tar vatten från kranen i köket hos mig!

Jag ORKAR INTE med hemtjänsten längre! 
I princip allt som hade sorterats i köket ligger på fel ställen nu!
HUR får man dem till att förstå och utföra de enklaste saker???

Hälsningar från en enormt frustrerad Anne

Vätskebrist much???!!!

Har sedan oktober förra året vetat att jag behöver en väldigt stor och komplicerad operation av magsäck och en del av tarmen! 
"Inte fråga om OM magsäck och tarm kommer att sluta fungera, det är en fråga om NÄR!"
Och…"MED operation finns det en LITEN chans till överlevnad… UTAN operation finns det INGEN chans till överlevnad!"
De VÄGRAR utföra operationen för att den är "för komplicerad med för stora risker för livshotande komplikationer!"

Igår kväll blev jag VÄLDIGT SJUK!!!
Då jag kräks dagligen så trycks det ibland upp tarminnehåll i den omkopplade magsäcken. Det hade samlats bakterier och tarmarna satte igång med det de "ska" göra… de försökte skölja ut allt innehåll. Eftersom min mage var i princip tom så fick tarmarna SNABBT dra åt sig vätska från kroppen för att sedan börja stormpumpa ut allt i stomin!
Det kom så mycket i sådan fart och med högt tryck att personalen ibland inte hann byta påsar på mig - det var som en fontän… Detta pågick från 21-tiden till ca 03… och under den tiden kom det minst ca 10 - 12 LITER vätska!!!
Fick så ont i skelettet att jag skrek och var så SLUT att jag inte kunnat lyfta vattenflaskan till munnen själv om det så gällt livet. Hemsjuksköterska var här och kollade mig och gav mig smärtstillande. Alla värden var bra så jag tog chansen att stanna hemma men om det börjar det allra minsta igen så är det ambulans som gäller…

Vet att de flesta retar sig på när jag "gnäller" men tänkte att för de som bryr sig så kanske de vill veta att jag verkligen håller på att försämras i ett ganska högt tempo nu…

Ska prata med min läkare på vårdcentralen och be henne rapportera till Kirurgmottagningen om vad som händer…för om de nu inte själv vågar operera så får de ju försöka hitta några som vill… oavsett om det så är uppe i Umeå eller Haparanda så måste det väl finnas NÅGON som är villig att ta risken?!!!
Behöver också kontakta Gastro-mottagningen för jag misstänker att de behöver sätta in näringsdropp på mig igen ett tag.
Har ju PICC-line (venkateter som går från höger armveck och nästan fram till hjärtat) sedan november förra året så det är bara ordination från läkaren till hemsjukvården som behövs.

Borde nog egentligen åkt in till akuten … om inget annat så hade jag nog behövt vätskedropp iallafall!
Men att hitta energi för att boka resa… få hemtjänst till att komma och hjälpa mig på med kläder och att de finns på plats den tid som sjukresetaxin kommer, för att hjälpa mig över till britsen (åker liggande transport eftersom jag inte klarar att sitta i rullstol mer än korta stunder)… brutal smärta av att åka bil… för att sedan bli liggande i timmar på akuten där de till sist bara garanterat kommer att säga att "det är inte stopp i tarmen så det finns ingenting vi kan göra" - som är deras standardsvar varje gång jag söker hjälp angående magproblem…och sedan mardrömsfärd tillbaka hem där jag återigen behöver att hemtjänst finns på plats vid rätt tid för att hjälpa mig över till sängen, koppla på lång kateterpåse med mera…
…nääe…jag orkar knappt ens skriva om det så hur fasiken ska jag orka göra det???!!!
Önskar att det vore vardag istället för söndag, för då kunde hemsjukvården kontaktat min läkare, förklarat vad som hänt, och fått en ordination på ett vätskedropp som jag är mer än väl övertygad om att jag desperat behöver!!!

Vilken tur att ni själv hade valet att läsa det här inlägget eller låta bli…
…så jag slipper höra sedan att jag "bara gnäller"!!!


Min stora kärlek…

…katten som inte ens i närheten går att jämföra med andra!
Han var så oerhört omtänksam om ALLA …människor som djur!
Han hjälpte min med all uppfostran av bl.a Knyttet!
Niclas såg alltid till att övriga djur i hemmet uppförde sig väl och följde alla regler… ja…han hade ett hårt jobb med Troll 😉!!!
Han var en exeptionellt fantastisk healare… det var många som fick uppleva det…
En gång t.ex så hade jag ett stort möte med bl.a. personer från kommunen och FK. Vi satt samlade i vardagsrummet och utan att någon ens uppfattade det så smög Niclas runt bakom allihopa för att "känna av" om det var någon som inte mådde bra och sedan smög han upp på soffryggen och la sig bakom nacken på en person där han låg kvar hela mötet. Då jag pratade i telefon med personen nästa dag så frågade jag henne om hade något problem med nacken eller liknande… och hon berättade att när mötet startade så hade hon en fruktansvärd huvudvärk - som hade släppt helt innan mötet var över!
En av väldigt väldigt många berättelser om hur enormt fantastiskt bra han var på vilken otrolig healare han var!
Alltid när jag fick mer smärta än "normalt" så behövde jag inte kalla på honom… för då hade han redan märkt det och kom försiktigt smygande på sina små söta tassar (han var en ganska liten katt så i hela sitt liv så var det oerhört många som trodde att han bara var "tonåring" och inte vuxit klart) och lade sig så försiktigt han kunde där jag hade ont… och låg där, spinnande, tills smärtan lättade!
Han var verkligen VÄLDIGT UNIK OCH SPECIELL… det sa i princip alla som mötte honom genom åren!!!

Idag är det hans födelsedag…
…han skulle ha blivit 22år idag!
Hoppas han blir firad med sin favorit - pannkakor - i sin katthimmel idag!!!
Det är många år sedan han somnade in i min famn (han fick en akut njursjukdom och det fanns ingenting att göra!) men det går verkligen inte en enda dag utan att jag tänker på honom!!!
Den här biden ska jag ha en förstoring av och rama in…
(null)

Jag älskar och saknar dig så obeskrivligt mycket min lilla Niclas!
Du är omistlig!!!

💜💜💜

Efterlysning…

Ni som befinner er utanför hemmet mer än jag gör kanske kan hjälpa mig med att hålla utkik efter några saker jag behöver?

Lila eller vit enfärgad vaxduk

AKUT: Två små/mellan ytterkrukor till mina murgröna som ska stå vid köksfönstret 

AKUT: En liten/mellan ampel i rosa eller vitt till en hängande växt till mitt köksfönster 

En djup/stor gammal fåtölj - 
Helst lila, svart, grå eller rosa…
…men det går ju alltid att hänga något med "rätt" färg över


Skol-Loppan…

Det är så vansinnigt galet hur fort tiden går när det gäller vissa saker!
Hur fort barnbarn växer är nog en av de mest vansinniga saker som finns!!!
Min lilla Loppa har börjat i förskoleklass nu!!!
(null)

Jag hinner inte med!!!
Att sedan Smulan är över ett halvår vägrar jag att ens gå med på!!!

Det blir ju inte lättare att "hänga med" i och med att jag träffar dem så sällan…
…så förändringen känns ju så mycket större!
(Tycker det är LITE oförskämt av dem att flytta till ett boende som ligger fyra trappor upp och är utan hiss…
…fast de tycker att jag inte borde bo över en timmes körning från dem - mitt ute i skogen… så det får väl vara lika oförskämt och dumt av oss allihopa!)

På snart återseende… 💜🙃💜

Maxad idioti…

Har ju haft - högst otillräcklig - hjälp av hemtjänsten i ca sju år nu. Blev av med assistansen eftersom assistansbolaget jag hade inte skickade in läkarintyg vid omprövning och då tog ju försäkringskassan sin chans direkt att dra in assistansen med motiveringen "det finns inget medicinskt understöd för att du innefattas under LSS!" De KUNDE ha skrivit: vi har inte fått något läkarintyg, och låtit mig skicka in ett…
Assistansbolaget pratade aldrig mer med mig - BJÖRKA ASSISTANS i Skåne - de svarade inte i telefon, på sms eller Mail! Fega för att uttrycka det väldigt milt!
Iallafall …har haft hemtjänst sedan dess. TRE BESÖK OM DAGEN - ca tio minuter per besök! Har enbart överlevt tack vare att min son offrat hela sitt liv i sju år och gjort ALLT!!!
Har upprepade gånger ansökt om utökad tid och fler besök per dag, och biståndshandläggaren som jag ju söker till har varje gång sagt "att det borde ju inte vara något problem med tanke på ditt stora hjälpbehov!" Har lämnat in läkarintyg på att jag har väldigt svårbehandlad diabetes och lätt drabbas av "livshotande blodsockerfall"!
Om jag fått utökad hjälp? Icke!
Och biståndshandläggaren har varit lika förvirrad och förtvivlad barka gång!
Jag har ca fem timmar mellan mitt lunchbesök och mitt kvällsbesök.
De senaste fem dagarna så har jag varit tvungen att larma vid 15 - 15.30 för att jag behöver få i mig någon mat akut! 
Ihåg när jag ringde larmet så säger personen som svarar att "chefen/samordnaren (hon som nekat mig utökad hjälp) säger att du inte har diabetes och att du inte får larma om annat än att byta stomi eller tömma katetern!"
Snacka om MAXAD IDIOTI!!!
Berättade om det för en av sköterskorna från hemsjukvården idag, och hon skulle ta upp det på ett möte idag…jag skulle vilja vara en fluga på väggen…
Fast… med tanke på hur ALLTING OCH ALLA "fungerar" i Höörs kommun så blir jag inte överdrivet förvånad om det bestäms att jag inte får larma när jag får problem med blodsockret!!!

Har en assistansansökan under utredning i nuläget… så kan bara be att den blir beviljad så jag har en chans att överleva lite till…

Björklyckan…planer och funderingar!

(null)


Att ha den här platsen precis mittemot mitt älskade Björklyckan…och nu har jag sängen längst med ett fönster som gör att det är det här jag ser varje gång jag tittar ut… det är så otroligt att få vara välsignad med att få bo i sitt - in i allra minsta detalj - drömhem …med den helt magiska omgivningen …så vacker att det nästan känns overkligt!
Den helt fantastiska trädgården som med början nästa vår ska få den omvandling som varit planerad sedan jag flyttade in …i april var det tio år sedan!
Hade kunnat börja nu i höst, men tänker lägga all energi och tid till att få rensat och helt omgjort i stugan, badrummet, uterummet, gäststugan och "förrådet" (som är ett stort rum i garagebyggnaden och som tidigare varit platsen där det fanns dusch och tvättmaskin mm)… är väldigt nära att bli klar med sovrummet, det enda som saknas är att bära in en garderob som nu står tom i uterummet och så ska alla mina kläder…sängkläder…gardiner…dukar…o.s.v… alltså allt av tyg…som nu ligger i massvis av säckar - och jag har inte rensat bland kläder på över 25 ÅR - så det kommer att kännas så skönt att få bort allt gammalt och bara få vikt och hängt in det lilla jag faktiskt kan och vill använda! Och så ska några tavlor och en hel del foton upp på väggarna!
Köket är KLART… förutom en liten sak… har inte rensat ut en enda köksgrej sedan jag flyttade hemifrån då jag var 16!!! Så när vi flyttade in här i Björklyckan som ju bara har ett väldigt litet kök…så fick jag använda tre bokhyllor som rumsavskiljare mot vardagsrummet för hyllor, skåp och lådor räckte inte till för alla kökssaker! Nu tömdes hela köket på exakt varje sak där fanns, rengjordes noga och så bar de in alla saker och la ut på mitt golv i sovrummet så jag kunde bestämma vad jag skulle ha kvar! Gjorde en STOR och välbehövlig rensning! Det behövs inte längre några extra hyllor utöver vad som finns i köket… och det finns till och med tomma skåp och hyllor kvar!!! Vilken börda som lättar att göra en sådan rensning!!!
Det enda kvar att göra i köket är att jag ska få tag på en smal avlång kruka (rosa, silver eller svart - ni får gärna kolla åt mig!) att ha i fönsterkarmen och plantera två murgröna som ska slingra sig upp på sidorna av fönstret, slingras runt gardinstången och mötas i mitten och sedan fortsätta fler varv runt fönstret och bilda en ram av murgröna runt fönstret! Har haft det så förr (och det var så otroligt fint!!!) men när jag blev av med assistansen för ca sju år sedan och fick hemtjänst istället, så dog blommorna- för i Höörs kommun så får htj inte vattna blommorna hos medborgarna!!!
Så steg för steg håller hela Björklyckan sakta på att bli precis som planen var när jag flyttade hit! Strax efter jag flyttade hit så gick min mor hastigt bort och min kropp försämrades i ett rasande snabbt tempo, därav att all rensning mm aldrig blev utförd!
Men nu…
Först ska vardagsrummet fixas! Där ska inte längre stå en vårdsäng och massor av hyllor med kateterpåsar och allt annat sjukvårdsmaterial. Där ska stå ett litet köksbord med två stolar vid fönstret bredvid kaminen, precis utanför köket, det ska stå ca sju bokhyllor totalt FYLLDA med böcker, för nu är det dags för alla mina tusentals böcker att få flytta in igen! Vid kortändan av rummet, vid fönstret, ska mitt stora skrivbord och en jättestor hylla där alla pysselsaker ska vara, få stå…så det blir glitterverkstad igen. I en hörna ska jag ha en STOR fåtölj (ni får gärna hålla ögonen öppna!) …en sådan man i princip kan ligga i…(helst lila, rosa,svart eller grå…men man kan ju alltid lägga någon stor filt över)…det ska vara min minneshörna för mina föräldrar! På ena sidan ska där hänga kronhjortshorn som pappi själv gjort vid, och under ska hans (och min under alla de år jag tävlade i skytte) enormt slitna och älskade skytterock och läderväskan som han hade till slutstycket, ammunition och handsken (som ligger kvar) hänga…i motsatta hörnet där bakom fåtöljen ska jag hänga flera av de otroliga tavlor (mest med motiv av älgar, hjortar och skogsnatur) som mor broderat! Ska ha en golvlampa med läslampa på, att ställa bakom fåtöljen, för att lysa upp minnessakerna och läslampan för att det är där jag ska sitta och lyssna på musik, läsa och om jag kan… brodera bonader och små kuddar med text! Första jag ska försöka är en stor bonad med andra delen av texten till Dan Hylanders "epilog"! Det kommer att bli en otroligt ångestdämpande och fridfull plats att sitta på!
Sedan blir det uterummet som ju är enormt och som ska rensas ut, möbleras om och sedan är det redo för att i jul vara pyntat från golv till tak och till våren så ska det planteras massvis, verkligen MASSOR av t.ex olika chiliplantor. Som andra sommaren jag bodde här så hade jag 71 chiliplantor där förutom en massa annat!
Rummet ska verkligen fyllas med liv! Där ute ska jag också ha ett vitrinskåp med båda mina stora kaffeserviser med violer på och en hel del av alla fina föremål gjort av björk, eller med motiv av björkar på!
Allting med motiv av björkar, tistlar eller violer är av stort intresse för mig, både till att dekorera t.ex uterummet med men även till trädgården!!! Krukor av alla de slag med antingen de motiven, eller i främst rosa men även lila emottages väldigt tacksamt! Sovrummet är med svarta möbler med lila detaljer som gardin, tavlor mm. Vardagsrummet (där jag i "köksdelen" ska ha en hylla helt fylld med två stora violserviser) kommer att vara med vita och ljust (lavendel) lila möbler och dekoreras i lila, som t.ex lampa, gardiner, filtar och tavlor! Köket är vitt med rosa dekorationer/detaljer!
Uterummet blir med vita möbler och dekorationer/detaljer i rosa, och så björkmotiv, tistlar och violer!
Har ett jättefint litet möbelset i vitmålad korg - en stol (med rosa dyna 😉) och ett litet runt bord.

Nästan alla möbler i Björklyckan behöver målas…
…och nu är det så att jag inom ganska snar framtid får veta om jag blir beviljad assistans igen! (Håll alla tummar ni har för mig, och ni som tror på böner…be för mig!!!)
Och min tanke är att om jag har assistans (kommer inte att ge upp… om jag blir nekad så kommer jag att fortsätta överklaga tills jag blir beviljad!!!) …så ska vi måla om en möbel i taget! Kommer ju att finnas gott om plats i uterummet- att man tar ut och målar om en möbel, låter torka och sätter på plats igen innan man tar nästa… så blir det inte så mycket kaos!
Något jag också ber er alla att hålla koll efter åt mig… är en lila (helst ljus) enfärgad vaxduk som jag tänker klä mitt pysselbord med!
Men nu fick ni en liten lägesuppdatering om en liten del av vad som händer i Björklyckan och mitt liv…

Vem vet… jag kanske återkommer här snart igen!
Omstart!!!
Dags att presentera familjen och kanske tråka ut er genom att berätta om hur mycket sjukare jag blivit och hur många diagnoser som tillkommit?!

Jodå… det är dags för omstart på så många plan att det inte vore rättvist om inte mig gamla blogg fick hänga med…
Så…på återseende kära vänner!!!